Schrijf je nú in voor schrijf je rouw!

Schrijf je Rouw
Arianne schrijft op het kamertje van haar overleden dochtertje. “Schrijven over rouw geeft grip op het rouwproces.” Foto: © Mooiste Momenten Fotografie

Als het voor mij zo helpend is om al schrijvend dwars door de rouw, de pijn en het verdriet heen te gaan, waarom zou ik anderen die mogelijkheid dan onthouden? Door deze gedachte van Arianne ontstond haar programma Schrijf je Rouw. Op 6 februari 2020 start een nieuw seizoen. Inschrijven kan nog tot en met 28 januari, dus gun jezelf deze kans en wacht niet te lang!

Op 6 februari 2020 start in Wijhe een nieuw seizoen Schrijf je Rouw. Schrijf je Rouw bestaat uit 8 bijeenkomsten waarin deelnemers al schrijvend woorden geven aan rouw en verlies en daarmee een weg zoeken naar herstel. In 2019 startte Arianne haar porgramma Schrijf je Rouw. Volgens de deelnemers waardevol om te volgen. “Het gaf mij handvaten om mijn rouw, verlies en gemis te doorleven en te verwoorden.”

Het overlijden van haar dochtertje leerde Arianne Wennekes (33) hoe helpend schrijven is. “Praten over je verdriet is belangrijk, maar schrijven boort een andere, diepere laag aan. Al schrijvend maak je een reis naar binnen. Wat leeft er in mijn hart? Wat houdt mij echt bezig? Waar zit die bal van verdriet? Maar ook: waar zit mijn kracht? Welke weg wil ik bewandelen? Bij Schrijf je Rouw diep je dat allemaal op.”

“Schrijf je Rouw gaf mij handvaten om mijn rouw, verlies en gemis te doorleven en te verwoorden.”

Grip krijgen op rouw

Schrijf je Rouw helpt deelnemers om grip te krijgen op rouw. Arianne werkt met de deelnemers in kleine groepjes. Dit geeft een veilige sfeer en ruimte voor het delen van verhalen. Mensen van alle leeftijden zijn welkom. Of je nu jong of oud bent, of het nu gaat om het verlies van ouders, partner, broer, zus, goede vriend of kind: als je geconfronteerd wordt met rouw en leegte en op zoek wilt naar een nieuwe balans kun je deelnemen.

Reis naar binnen

Elke bijeenkomst start met een stukje theorie, maar daarna ga je vooral zelf aan de slag. Het is jouw reis naar binnen. En ervaring met schrijven? Die is niet nodig. Het gaat er niet om hoe je de zinnen formuleert of wie de mooiste woorden vindt. Het schrijven geeft je inzicht in waar je staat en hoe je het verlies van een dierbare wilt verweven in je leven. Daar gaat het om.

De deelnemers uit 2019 blikken tevreden terug. “De bijeenkomsten van Schrijf je Rouw zijn anders dan lotgenotenbijeenkomsten. Schrijf je Rouw geeft je, naast een lotgenotengevoel, de kans om dat wat je mist bij jezelf onder woorden te brengen, zodat je meer grip krijgt op de verandering in jezelf. Je kijkt als het ware in een spiegel en ziet wat rouw met je doet.”

Schrijf je nu in!

Gun jezelf deze kans, ga al schrijvend op reis en krijg meer grip op jouw rouwproces. Meld je uiterlijk 28 januari aan via het contactformulier of bel Arianne op 06-22733424.

Schrijf je Rouw bestaat uit 8 themabijeenkomsten en start op donderdag 6 februari. Kun je niet op donderdagochtend, maar wil je wel graag deelnemen? Laat het weten! Er is ook interesse voor een avondprogramma, dus bij voldoende deelnemers start ook een avondvariant.

Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.