Schrijf je Rouw

In februari 2019 is in Wijhe de serie Schrijf je Rouw van start gegaan. Schrijf je Rouw is een initiatief van Arianne Wennekes, die afgelopen jaar het boek Zwarte Roze Wolk – Over liefde en loslaten publiceerde. Door het  schrijven van haar boek weet zij als geen ander dat schrijven over je verdriet heilzaam kan zijn en je inzicht geeft in je rouwproces. Dit wil zij graag met anderen delen.

De tip om te schrijven in de weerbarstige stormen van het leven is niet onbekend. Maar waar begin je als je van mening bent dat je helemaal niet zo’n schrijver bent? “Iedereen kan schrijven, dat is mijn uitgangspunt. Het gaat er bij Schrijf je Rouw niet om hoe je de zinnen formuleert en wie de mooiste woorden vindt. Het gaat erom dat je inzicht krijgt in waar je staat, hoe je het verlies van een dierbare wilt verweven in je leven.”

Schrijfthema’s

Schrijf je Rouw bestaat uit 5 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur. In iedere bijeenkomst behandelt Arianne een aantal thema’s. “Met elkaar gaan we schrijven over deze thema’s. Zo heb je een beginpunt en kun je naar een doel toewerken. We gaan dus gewoon aan de slag. Als je wilt, kun je tussen de bijeenkomsten thuis verder schrijven. Het geeft inzicht in waar je staat, wie je bent geworden door het verlies, wat je precies mist en hoe je nu verder wilt. Bovendien vind je bij de andere deelnemers een flinke dosis herkenning, ook dat kan heel fijn zijn. Zij begrijpen vaak zonder uitleg waarom dingen lastig zijn geworden.” De thema’s die in de serie aan bod komen zijn onder andere ontmoeten, missen, gevoel, herinneren, metaforen & gedichten, humor & eerlijkheid en verder zonder jou.

Praktische informatie

Schrijf je Rouw is toegankelijk voor iedereen die wil schrijven over rouw en over de gevolgen daarvan op zijn of haar leven. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, of het verlies korter of langer geleden is en of het om het verlies van een ouder, partner, kind of goede vriend gaat. Iedereen die wil schrijven over rouw is welkom. De bijeenkomsten zijn eens per twee weken op donderdagochtend om 9.30 uur. De nieuwe serie start in september 2019.

Schrijf je Rouw kost 150 euro en bestaat uit 5 bijeenkomsten van circa 2 uur. Koffie en thee en een kleine versnapering zijn uiteraard inbegrepen.

Interesse? Stuur een berichtje naar Arianne, dat kan hier. Heeft u of heb jij interesse, maar is de donderdagochtend niet haalbaar? Interesse om de cursus in uw of jouw omgeving aan te bieden als (dag) workshop of training? Mail of bel direct!

Auteur: Arianne

Arianne is freelance tekstschrijver en noemt zichzelf graag taalknutselaar. Ze is de dertig gepasseerd, getrouwd en mama. Als ze niet schrijft, spendeert ze haar tijd met mensen die haar dierbaar zijn, bij voorkeur onder het genot van een lekker hapje eten en een goed glas wijn. "Genieten van het leven, dat is levenskunst!"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.