Schrijf je Rouw

Als mensen die we liefhebben overlijden, begint een bijzondere reis door de wereld van rouw. Je moet verder zonder de persoon die voor jou zó belangrijk is.

Herken jij één van deze punten?

 • Je wilt aan de slag met je verdriet, met de lege plaats in je leven
 • Je wilt wel over je verdriet praten, maar het lukt je niet
 • Je zoekt een uitlaatklep voor verdriet en rouw
 • Je wilt aan de slag op een manier die bij jou past
 • Je zoekt naar een manier om al die mooie herinneringen te bewaren
 • Je wilt wel schrijven, maar beginnen lukt niet

En wil jij…

 • Een luisterend oor, zonder oordeel over jouw verdriet
 • Weten waarom jij je voelt zoals je je nu voelt?
 • Grip krijgen op rouw door uitleg en concrete opdrachten
 • Zélf aan de slag met jouw proces
 • Prettige begeleiding in een kleine, veilige groep

Meld je dan nu aan voor Schrijf je rouw!

“Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw lukte het mij weer om te schrijven over mijn gedachtes en gevoelens. Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. De bijeenkomsten waren heel divers. Er was ruimte om te huilen én om te lachen. Ik heb weer wat lucht gekregen, mij zijn een aantal dingen duidelijker geworden.”

Margien, deelneemster Schrijf je Rouw 2019

Wat ga je doen bij Schrijf je Rouw?

In Schrijf je Rouw komen we acht keer samen om in kleine groepjes aan de slag te gaan. Iedere bijeenkomst heeft een thema:

 1. Ontmoeten
 2. Gevoel
 3. Missen en herinneren
 4. Metaforen en gedichten
 5. Ik en mijn rouw
 6. Eerlijkheid en kwetsbaarheid
 7. Verder zonder jou
 8. Hemelpost

We starten iedere bijeenkomst met een opwarmende oefening, een losschrijfoefening. Zo komen we vanuit ons hoofd in ons hart terecht. Daar willen we de rest van de les op verder onderzoek uit!
De meeste bijeenkomsten bevatten ook een stukje theorie, passend bij de thema’s. Deze theorie helpt je om grip te krijgen op rouw, want wat gebeurt er precies in ons lijf en ons brein wanneer rouw ons leven binnenwandelt?
Verder bestaan de bijeenkomsten uit verdiepende schrijfopdrachten, waarmee je ontdekt wat er in jouw hart leeft. Wie ben jij? Wat wil jij? Wat betekent dit verlies voor jou? Wat heb jíj nodig?
Een aantal huiswerkopdrachten geven je de kans om thuis verder aan de slag te gaan met jouw rouw.

Natuurlijk is er tijdens de bijeenkomsten tussendoor voldoende ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van verhalen en ervaringen. Dat doen we onder het genot van koffie, thee en wat lekkers. En ondanks de soms pittige opdrachten is er ook voldoende ruimte voor lucht, licht en een lach.

Waarom Schrijf je Rouw?

Schrijf je Rouw laat je een innerlijke reis maken. Hoewel het contact met lotgenoten prettig is, is het vooral de reis naar binnen die jou gaat helpen. Iets wat een van de deelnemers, die al meerdere lotgenotengroepen bezocht, mooi verwoordt:

“De bijeenkomsten van Schrijf je Rouw zijn anders dan  lotgenotenbijeenkomsten. Schrijf je Rouw geeft je, naast een lotgenotengevoel, de kans om dat wat je mist bij jezelf onder woorden te brengen, zodat je meer grip krijgt op de verandering in jezelf. Je kijkt als het ware in een spiegel en ziet wat rouw met je doet. Je moet natuurlijk wel open staan voor datgene wat in je borrelt aan verdriet en gemis.”

Wim, deelnemer Schrijf je Rouw 2019

Wanneer kan ik starten met Schrijf je Rouw?

Schrijf je Rouw start op donderdagochtend 6 februari. Daarna komen we om de week samen. De planning is als volgt:

 • 6 februari
 • 20 februari
 • 5 maart
 • 19 maart
 • 2 april
 • 16 april
 • 30 april
 • 14 mei

Een bijeenkomst duurt van 9.30 uur tot 11.30 uur en vindt plaats in Wijhe.
Bij voldoende inschrijvingen start er ook een groep op 13 februari.
Liever op een avond? Laat het weten! Bij voldoende inschrijvingen start er ook een avondgroep.

Wat anderen zeggen over Schrijf je Rouw

“Wat een geweldige opbouw in de  bijeenkomsten. Zoals ik je al vertelde gaf mij dat handvaten om mijn rouw, verlies, gemis te doorleven en te verwoorden.”

“Je hebt mij geholpen om te proberen onder woorden te brengen wat niet te vatten is in woorden, maar in gevoel en missen!”

“Er is, ondanks het programma, tijd om echt naar elkaars verhalen te luisteren. Geen rouwproces is hetzelfde, geen mens is hetzelfde, geen verdriet is hetzelfde. En toch voel je met elkaar het gemis van een dierbare, dit geeft ook een bepaalde verwantschap.”

“Arianne is een warme, hartelijke, integere vrouw. Een ervaringsdeskundige, die weet dat je kunt leren schrijven.”

Schrijf je Rouw 2019

Wat kost deelname aan Schrijf je Rouw?

Voor 8 bijeenkomsten, inclusief koffie/thee/wat lekkers, persoonlijke begeleiding en een informatiepakketje met het behandelde lesmateriaal na iedere bijeenkomst betaal je € 239,-
Betalen in 4 termijnen van € 62,50 is mogelijk. De deelnemer betaalt in dit geval bij de start van Schrijf je Rouw en vervolgens om de 4 weken.