Schrijf je Rouw

Met Schrijf je Rouw maak je een innerlijke reis; jouw reis door het land van rouw. Het is de reis naar binnen die zo helpend kan zijn:

“De bijeenkomsten van Schrijf je Rouw zijn anders dan  lotgenotenbijeenkomsten. Schrijf je Rouw geeft je, naast een lotgenotengevoel, de kans om dat wat je mist bij jezelf onder woorden te brengen, zodat je meer grip krijgt op de verandering in jezelf. Je kijkt als het ware in een spiegel en ziet wat rouw met je doet. Je moet natuurlijk wel openstaan voor datgene wat in je borrelt aan verdriet en gemis.”

Wim, deelnemer Schrijf je Rouw 2019

Als mensen die we liefhebben overlijden, begint een bijzondere reis door de wereld van rouw. Je moet verder zonder de persoon die voor jou zó belangrijk is. Maar ook wanneer je belangrijke toekomstdromen verliest door bijvoorbeeld het onvervuld blijven van een kinderwens, een scheiding of verlies van contact met een dierbare, kom je in aanraking met rouw.

Herken jij één van deze punten?

 • Je wilt aan de slag met verdriet, verlies en rouw, met een lege plaats in je leven
 • Je wilt wel over je verdriet praten, maar het lukt je niet of helpt niet voldoende
 • Je zoekt een uitlaatklep voor verdriet en rouw
 • Je wilt aan de slag op een manier die bij jou past
 • Je wilt wel schrijven, maar beginnen of volhouden lukt niet

En wil jij…

 • Een luisterend oor, zonder oordeel over jouw verdriet?
 • Weten waarom jij je voelt zoals je je nu voelt?
 • Grip krijgen op rouw door uitleg en concrete opdrachten?
 • Zélf aan de slag met jouw proces?
 • Prettige begeleiding in een kleine, veilige groep?

Meld je dan nu aan voor Schrijf je Rouw!

“Door de heldere opdrachten van Schrijf je Rouw lukte het mij weer om te schrijven over mijn gedachtes en gevoelens. Je doet het zelf, maar je hoeft het niet alleen te doen. De bijeenkomsten waren heel divers. Er was ruimte om te huilen én om te lachen. Ik heb weer wat lucht gekregen, mij zijn een aantal dingen duidelijker geworden.”

Margien, deelneemster Schrijf je Rouw 2019

Wat ga je doen bij Schrijf je Rouw?

In Schrijf je Rouw komen we acht keer samen om in kleine groepjes aan de slag te gaan. Iedere bijeenkomst heeft een thema:

 1. Ontmoeten
 2. Gevoel
 3. Missen en herinneren
 4. Metaforen en gedichten
 5. Ik en mijn rouw
 6. Eerlijkheid en kwetsbaarheid
 7. Verder zonder jou
 8. Hemelpost

We starten iedere bijeenkomst met een opwarmende oefening, een losschrijfoefening. Zo komen we vanuit ons hoofd in ons hart terecht. Vanuit deze oefening gaan we in de rest van de bijeenkomst op verder onderzoek uit!
De meeste bijeenkomsten bevatten een stukje theorie, passend bij de thema’s. Deze theorie helpt je om grip te krijgen op rouw, want wat gebeurt er precies in ons lijf en ons brein wanneer rouw ons leven binnenwandelt?
Verder bestaan de bijeenkomsten uit verdiepende schrijfopdrachten, waarmee je ontdekt wat er in jouw hart leeft. Wie ben jij? Wat wil jij? Wat betekent dit verlies voor jou? Wat heb jíj nodig?
Een aantal huiswerkopdrachten geeft je de kans om thuis verder aan de slag te gaan met jouw rouw.

Natuurlijk is er tijdens de bijeenkomsten ook ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van verhalen en ervaringen. Dat doen we onder het genot van koffie, thee en wat lekkers. En ondanks de soms pittige opdrachten is er ook ruimte voor lucht, licht en een lach.

Wanneer start Schrijf je Rouw?

Schrijf je Rouw start op donderdagavond 13 februari. Daarna komen we om de week samen. De planning is als volgt:

 • 13 februari
 • 27 februari
 • 12 maart
 • 26 maart
 • 9 april
 • 23 april
 • 7 mei
 • 28 mei

Een bijeenkomst duurt van 19.45 uur tot uiterlijk 22.00 uur en vindt plaats in Wijhe. De locatie volgt nog. Meld je uiterlijk 1 februari aan via de knop onderaan deze pagina (contactformulier) of bel 06-22733424.

Wat anderen zeggen over Schrijf je Rouw

“Wat een geweldige opbouw in de  bijeenkomsten. Zoals ik je al vertelde gaf mij dat handvatten om mijn rouw, verlies, gemis te doorleven en te verwoorden.”

“Je hebt mij geholpen om te proberen onder woorden te brengen wat niet te vatten is in woorden, maar in gevoel en missen!”

“Er is, ondanks het programma, tijd om echt naar elkaars verhalen te luisteren. Geen rouwproces is hetzelfde, geen mens is hetzelfde, geen verdriet is hetzelfde. En toch voel je met elkaar het gemis van een dierbare, dit geeft ook een bepaalde verwantschap.”

“Arianne is een warme, hartelijke, integere vrouw. Een ervaringsdeskundige, die weet dat je kunt leren schrijven.”

Schrijf je Rouw 2019

Wat kost deelname aan Schrijf je Rouw?

Voor 8 bijeenkomsten, inclusief koffie/thee/lekkers, persoonlijke begeleiding, locatie en een hand-out met het behandelde lesmateriaal na iedere bijeenkomst betaal je
€ 239,-
Betalen in 4 termijnen van € 62,50 is ook mogelijk. Je betaalt in dit geval bij de start van Schrijf je Rouw en vervolgens om de 4 weken.

Wie is Arianne?

Schrijf je Rouw
© Mooiste Momenten Fotografie

Mijn naam is Arianne, 33 jaar oud, getrouwd en moeder van twee. Naast het schrijven ben ik als oproepkracht werkzaam in de thuiszorg. Op 13 januari 2018 overleed ons dochtertje Aimée in mijn armen. Die nacht scheurde mijn hart in rafels uiteen. Ik dacht dat ik nooit meer overeind zou kunnen komen en vroeg me af hoe ik ooit weer moest genieten van het leven. Woeste golven rouw volgden. Langzaam leerden we surfen op die golven. En nu, twee jaar later, verbaast het me waar ik sta: midden in het leven, genietend van iedere dag. Dankbaar voor wat was, dankbaar voor wat is. In de woeste golven van rouw schreef ik alsof mijn leven er vanaf hing. En dat was in zeker opzicht ook zo. Het schrijven gaf me houvast en schiep orde in de chaos. Het woorden geven aan verdriet gaf erkenning voor de pijn die ik in mijn hele lijf voelde. Zo ontstond Schrijf je Rouw. Want als het voor mij zo helpend is om al schrijvend dwars door de pijn en het verdriet heen te gaan, waarom zou ik anderen die mogelijkheid dan onthouden?

Ik wil anderen helpen om dwars door verdriet en pijn op weg te gaan naar herstel. Er is leven na verlies. Ook voor jou. Je kunt weer genieten, je mag weer opstaan. Maar het vraagt je wel om jouw verdriet recht in de ogen aan te kijken. Wil jij ook schrijven over al die aspecten van rouw en opnieuw leven? Aarzel dan niet en geef je op!