Privacy&Cookies

Taalknutsels is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die ik verwerk

Taalknutsels verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik kan verwerken:
– Voor- en achternaam
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres
– Bankrekeningnummer
– IP-adres
– Locatiegegevens
– Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (zie cookieverklaring)
– Internetbrowser en apparaat type

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Mijn website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ouders wordt dan ook aangeraden betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Met welk doel en op basis van welke grondslag ik persoonsgegevens verwerk

Taalknutsels verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het afhandelen van jouw betaling
– Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om de dienstverlening uit te kunnen voeren
– Om goederen en diensten bij je af te leveren
– Taalknutsels verwerkt ook persoonsgegevens als zij hier wettelijk toe verplicht is, zoals gegevens die nodig zijn voor belastingaangifte.

Geautomatiseerde besluitvorming

Taalknutsels neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen.

Bewaartermijn Persoonsgegevens

Taalknutsels bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
Vul je jouw gegevens in via het contactformulier, zal ik jouw gegevens bewaren zolang wij in contact zijn. Is daarna geen verder contact noodzakelijk, zal ik de gegevens verwijderen.
Bestel je mijn boek dan zal ik jouw gegevens bewaren voor de Belastingdienst. Hiervoor houd ik mij aan de bewaartermijn die de belastingdienst voorschrijft.

Delen van persoonsgegevens met derden

Taalknutsels verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluit ik een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Taalknutsels blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Taalknutsels gebruikt cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Meer hierover vind je in het cookiebeleid onder deze privacyverklaring.

Affiliate links

Taalknutsels maakt op de website gebruik van affiliate links. Mocht jij als bezoeker op deze link klikken en iets bestellen, krijgt Taalknutsels een hele kleine commissie. Als er sprake is van affiliate links, wordt dit onderaan een artikel vermeld.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Taalknutsels en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die ik van jou bezit in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@taalknutsels.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. Ik reageer zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . Taalknutsels wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Persoonsgegevens beveiligen

Taalknutsels neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@taalknutsels.nl

Cookiebeleid

This cookie statement was last updated on 3 september 2018 and applies to citizens of the European Economic Area.

1 Introductie

Onze website, //www.taalknutsels.nl (hierna: "de website") maakt gebruik van cookies en andere gerelateerde technologieën (gemakshalve worden alle technologieën "cookies" genoemd). Cookies worden ook geplaatst door derden die we hebben ingeschakeld. In het onderstaande document informeren we u over het gebruik van cookies op onze website.

2 Wat zijn cookies

Een cookie is een klein en eenvoudig bestand dat met pagina's van deze website wordt meegestuurd en door uw browser wordt opgeslagen op de harde schijf van uw computer of een ander apparaat. De daarin opgeslagen informatie kan tijdens een volgend bezoek worden teruggestuurd naar onze servers of naar de servers van de relevante derden.

3 Wat zijn scripts?

Een script is een stukje programmacode die wordt gebruikt om onze website naar behoren en interactief te laten functioneren. Deze code wordt uitgevoerd op onze server of op uw apparaat.

4 Wat is een webbeacon?

Een webbaken (of een pixeltag) is een klein, onzichtbaar stukje tekst of afbeelding op een website die wordt gebruikt om verkeer op een website te monitoren. Om dit te doen worden verschillende gegevens over u opgeslagen met webbakens.

5 Toestemming

Wanneer u onze website voor het eerst bezoekt, tonen wij een pop-up met uitleg over cookies. Zodra u klikt op ‘Alle cookies’ geeft u ons toestemming om alle cookies en plugins te gebruiken zoals omschreven in de pop-up en deze cookieverklaring. U kunt via uw browser het plaatsen van cookies uitschakelen, u moet er dan wel rekening mee houden dat onze website dan mogelijk niet meer optimaal werkt.

6 Derde partijen

We hebben overeenkomsten over het gebruik van cookies gesloten met andere bedrijven die cookies plaatsen. We kunnen echter niet garanderen dat deze derden uw persoonlijke gegevens op een betrouwbare of veilige manier verwerken. Partijen zoals Google moeten worden beschouwd als onafhankelijke verwerkers in de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. We raden u aan de privacyverklaringen van deze bedrijven te lezen.

7 Cookies

7.1 Technische of functionele cookies

Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde delen van de website naar behoren werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Door functionele cookies te plaatsen, maken we het voor u gemakkelijker om onze website te bezoeken. Op deze manier hoeft u niet herhaaldelijk dezelfde informatie in te voeren wanneer u onze website bezoekt en blijven de artikelen bijvoorbeeld in uw winkelwagen staan totdat u hebt betaald. We mogen deze cookies plaatsen zonder uw toestemming.

7.2 Analytische cookies

We gebruiken geen analytische cookies op deze website.

7.3 Marketing cookies

We gebruiken geen marketingcookies op deze website.

7.4 Social media knoppen

Op onze website hebben we knoppen voor Facebook, LinkedIn, Google Plus, en Anders toegevoegd om webpagina's (bijvoorbeeld "like", "pin") te promoten of te delen (bijvoorbeeld "tweet") op sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn, Google Plus, en Anders. Deze knoppen werken met code die afkomstig is van Facebook, LinkedIn, Google Plus, en Anders zelf. Deze code plaatst cookies. Deze sociale mediaknoppen kunnen ook bepaalde informatie opslaan en verwerken, zodat gepersonaliseerde advertenties aan u getoond kunnen worden. Lees de privacyverklaring van deze sociale netwerken (die regelmatig kunnen veranderen) om te lezen wat zij doen met uw (persoonlijke) gegevens die zij verwerken met behulp van deze cookies. De gegevens die worden opgehaald, worden zoveel mogelijk geanonimiseerd. Facebook, LinkedIn, Google Plus, en Anders bevinden zich in de Verenigde Staten.

8 Geplaatste cookies

WordPress
Doel: WordPress log in cookie
Retentieperiode: 30 dagen
Beschrijving: Cookie om je ingelogd te houden.
Gebruikte namen Delen
_wordpress_ Privacyverklaring
Facebook
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: Cookie vanwege mogelijkheid de pagina/post te kunnen liken&delen op facebook
Gebruikte namen Delen
fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs, datr Privacyverklaring
LinkedIn
Doel: Linkedin places cookies to track users
Retentieperiode:
Beschrijving: Cookie om de pagina/post te kunnen delen op LinkedIn
Gebruikte namen Delen
X-LI-IDC Privacyverklaring
Google Plus
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: Cookie vanwege mogelijkheid de pagina/post te kunnen liken&delen op Google Plus
Gebruikte namen Delen
Privacyverklaring
Google Fonts
Doel:
Retentieperiode:
Beschrijving: Cookie vanwege mogelijkheid de pagina/post te kunnen liken&delen op Google Plus
Gebruikte namen Delen
Privacyverklaring

9 Uw rechten met betrekking tot persoonsgegevens

U heeft de volgende rechten met betrekking tot uw Persoonsgegevens:

  • U hebt het recht om te weten waarom uw persoonsgegevens nodig zijn, wat ermee gebeurt en hoe lang deze worden bewaard.
  • Recht op inzage: u hebt het recht op toegang tot uw persoonlijke gegevens die ons bekend zijn.
  • Recht op rectificatie en aanvulling: u hebt het recht om uw persoonlijke gegevens aan te vullen, te corrigeren, te verwijderen of te blokkeren wanneer u maar wilt.
  • Als u ons toestemming geeft om uw gegevens te verwerken, heeft u het recht om die toestemming in te trekken en uw persoonlijke gegevens te laten verwijderen.
  • Recht op dataportabiliteit: u hebt het recht om al uw persoonlijke gegevens op te vragen bij de Verwerkingsverantwoordelijke en deze in zijn geheel over te dragen aan een andere Verwerkingsverantwoordelijke.
  • Recht op bezwaar: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw gegevens. Wij komen hieraan tegemoet, tenzij er gegronde redenen voor verwerking zijn.

Neem contact met ons op als u deze rechten wilt uitoefenen. Raadpleeg de contactgegevens onderaan deze cookieverklaring. Als u een klacht heeft over hoe wij omgaan met uw gegevens, dan horen wij graag van u, maar u heeft ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit (de Autoriteit Persoonsgegevens).

10 Cookies in- / uitschakelen en verwijderen

U kunt uw internetbrowser gebruiken om cookies automatisch of handmatig te verwijderen. U kunt ook aangeven dat bepaalde cookies niet worden geplaatst. Een andere optie is om de instellingen van uw internetbrowser te wijzigen, zodat u een bericht ontvangt wanneer cookies wordt geplaatst. Raadpleeg de instructies in de Help-sectie van uw browser voor meer informatie over deze opties. U kunt tevens uw voorkeuren aangeven op de volgende pagina: www.youronlinechoices.eu.

Houd er rekening mee dat onze website mogelijk niet correct werkt als alle cookies zijn uitgeschakeld. Als u de cookies in uw browser verwijdert, worden ze na uw toestemming opnieuw geplaatst wanneer u onze websites opnieuw bezoekt.

11 Contact details

Voor vragen en/of opmerkingen over ons cookiebeleid en deze verklaring kunt u contact met ons opnemen via:

Taalknutsels
Roerdomp 2
8131 HE Wijhe
Nederland
Website: //www.taalknutsels.nl
Email: info@taalknutsels.nl
Telefoonnummer: 0622733424

Trek cookie toestemming inHuidige status: GeaccepteerdHuidige status: Geweigerd